23. ročník mezinárodního závodu ve sportovní gymnastice žen a mužů Verviers 2017


V sobotu 3. 6. 2017 se v belgickém městě Verviers uskutečnil 23. ročník mezinárodního závodu ve sportovní gymnastice mužů a žen. Závodu se zúčastnilo více než 200 závodníků a závodnic z Belgie, Holandska, Velké Británie, Švýcarska, Chorvatska, Francie a České republiky. Náš klub reprezentovaly Laura Smolecová a Eliška Petrová v kategorii seniorek, Lenka Jaskovičová v kategorii juniorek, Karla Adamíková v kategorii mladších juniorek a Lucka Fryčová v kategorii nejmladších – benjamines. Díky velkému počtu závodících probíhal závod od rána od půl 8 a skončil až v 21,30hod.

Závod zahajovala Karla Adamíková jako 1. na kladině a předvedla velmi pěknou sestavu bez hrubé chyby. Také na ostatních nářadích zacvičila bez větších chyb a získala v konkurenci 40 závodnic stříbrnou medaili.

V 2. sledu startovala Lucie Fryčová, která předvedla velmi pěkný výkon v průběhu celého závodu a získala bronzovou medaili.

Ve 4. sledu pak nastoupila Lenka Jaskovičová. I přes 1 pád na kladině vyhrála kategorii juniorek, stejně jako Laura Smolecová v posledním sledu, která získala zlato v kategorii seniorek. Ve stejné kategorii nastoupila také Eliška Petrová, bohužel 2x spadla na kladině a obsadila celkově 15. místo.

Společně pak Laura, Eliška, Lenka a Karla získaly pohár za 1. místo v hodnocení družstev. Po dlouhé cestě do Belgie a náročném dni v tělocvičně byly holky natolik unavené, že vyměnily plánovanou diskotéku za malou oslavu na hotelu.

Velmi náročný den měly také obě naše rozhodčí, Hanka Nováková i Monika Adamíková, která zastoupila nemocnou Hanku Válovou. Hanka jako zkušená rozhodčí zvládla bodovat celý den panel D i E, přestože se požadavky v jednotlivých kategoriích lišily a během jednoho sledu nastupovaly i dvě různé kategorie. Monika Adamíková získávala zkušenosti v panelu E na prostných.

Blahopřejeme k dosaženým výsledkům a přejeme hodně úspěchů na mistrovství České republiky, které proběhne tento a příští víkend v Ostravar Aréně.

Fotky ZDE

Výsledky ke stažení ZDE

Napsat komentář