Baby Gym Cup 2019


V neděli 20. 10. 2019, po sobotním Vítkovice Cupu, se již tradičně konal také závod pro nejmenší gymnastky, Baby Gym Cup. Závodu se účastnilo téměř 150 závodnic a končil opravdu až v pozdních odpoledních hodinách.

Závodu v kategorii mini se kromě našich ostřílených závodnic účastnila také děvčata, která cvičí krátce, některá teprve 2 měsíce. Nejlépe se dařilo Frederice Prutkayové, která obsadila zlatou příčku. Těsně za stupni vítězů se na 4. místě umístila Sára Křižoščáková, na místě 10. pak Marie Pokorná. Na prostných některá děvčata doplatila na velmi přísné rozhodčí, které ani přes opravdu nízký věk závodnic nepřimhouřily ani jedno očko nad uznatelností některých prvků a následná bodová ztráta se pak velmi těžko na lavičce doháněla. Nicméně věříme, že i přes tyto nezdary se holky nenechají odradit a do příštích závodů vše natrénují ještě lépe.

V kategorii přípravek se nejlépe vedlo Lucii Liškové na 7. místě, Kristin Bujokové na 8. místě a  Tereze Frydrychové na 9. místě.

V kategorii nejmladších žákyň se závodu účastnilo 64 závodnic, přesto se nám v této kategorii podařilo vybojovat dokonce dvě medaile, a to zásluhou Lindy Rakové na 1. místě a Adély Nykodymové na 3. místě. Na 4. místě se pak umístila Kateřina Bártková, na 6. místě Zoe Laura Kolářová a na 7. místě Adéla Chudová.

V kategorii mladších žákyň se na 5. místě umístila Elen Ludwigová.

Nicméně také ostatním děvčatům se dařilo a podrobnější výsledky naleznete ZDE

Závodnicím i trenérům gratulujeme a držíme jim pěsti na nadcházejících přeborech města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Fotky ZDE

(Barbora Uhrová)