TG závod v Příbrami a vyhlášení Českého poháru 2023

V sobotu 21. 10. 2023 se v Příbrami uskutečnil poslední závod Českého poháru. Odjížděly jsme s velkými ambicemi, ale náš výsledek předčil veškerá očekávání.

Závod začaly holky na trampolíně, našem nejslabším nářadí. Vsadily na obtížnost a vyplatilo se. Čtyři Cukahary, šest dvojných salt s půlkou… a výsledek 13.750 b. byl nejvyšším nejen v Příbrami, ale i v celé sérii ČP.

Následovala pódiová skladba s výslednou známkou16.850 b. Zde by se určitě našel nějaký prostor na zlepšení.

S vervou se tedy holky pustily do posledního nářadí, na kterém zazářily již na MČR. I na tumblu zvedly obtížnost, a to hlavně v poslední řadě. Dva vruty 540, dva vruty 720 a dvojné salto skrčmo a schylmo dostaly diváky na nohy a výkonům děvčat fandila celá hala v Příbrami. Rozhodčí pak výkon ocenili opět nejvyšší známkou závodu 14.400 b.

Holky navázaly na úspěch z MČR a nejen z Příbrami, ale i z celého Českého poháru si tak odváží ty nejcennější kovy.

Letos se chystají ještě další teamgymové závody, ale my se v České republice v tomto roce již neukážeme. Náš poslední závod se uskuteční za dvacet dní v italském Lignanu Sabiaddoru. Výdaje na sérii závodu ČP se přiblížily ke statisícové částce a Itálie nebude levnější. Teamgym je nádherný týmový sport, ale najít finanční podporu u ČGF nebo u sponzorů je obtížné. Pokud by náš tým měl někdo zájem podpořit, určitě to rády uvítáme, jsme nejlepší juniorský tým ČR pro rok 2023, tak na to můžete být hrdí s námi. Děkujeme.

Za celý letošní rok bych tímto chtěla poděkovat holkám, že na každém závodu předvedly něco navíc, za to, že se nevzdávají, i když je občas něco bolí nebo se něco nepovede. Vedení GK Vítkovice za podporu. Také bych ráda poděkovala trenérkám, které se podílí nebo se podílely na přípravě děvčat – V. Hajkové, S. Grmelové a L. Papouškové, ve Frenštátu S. Modrovičové, M. Chramostové, M. Fialové, M. Pazderkové a K. Mrůzkové. A samozřejmě rodičům holek nejen za ochotu a přístup, ale i za již zmíněné financování. A nemohu zapomenout ani na úžasné fanoušky a také na konkurenci, díky které nemáme čas usnout na vavřínech. Všem moc děkuji.

Gabriela Hynek, trenérka juniorského TG družstva GK Vítkovice

A co o nás napsala ČGF? Můžete si přečíst ZDE

Fotky ZDE