MID-EUROPEAN TEAMGYM CHAMPIONSHIPS 2023

– clubs event for non – Nordic contries of Europe


Ve dnech 17. až 19. listopadu 2023 se v italském Lignanu Sabbiodore konalo Mistrovství střední Evropy v teamgymu. Závodu se zúčastnilo 470 závodníků a závodnic ze 12 zemí Evropy. Naše juniorky A měly tu čest reprezentovat Českou republiku i GK Vítkovice. Pro holky to byl první mezinárodní závod nejvyšší úrovně a první příležitost změřit své síly s evropskou konkurenci.


Děvčata nastoupila na závodní plochu v ranních hodinách 18. listopadu. V závodě se musela potýkat se zdravotními komplikacemi a hlavně s obrovským psychickým tlakem. Konkurence byla opravdu veliká. K vidění byla dvojná salta s vruty, tsukahary toporně  a další velice obtížné řady a prvky. Holky se ale nevzdaly a podaly skvělé, a hlavně sebevědomé, výkony. Jejich pódiová skladba dokonce získala 3. nejvyšší známku závodu. Svým výkonem vybojovaly neuvěřitelné 4. místo. Od medaile je dělilo pouho pouhých 15 setin. Dokázaly tak, že jsou schopny uspět i na evropské úrovni.

Poděkování za reprezentaci patří závodnicím: Terezii Dobiášové, Lucii Gřešové, Sofii Hilšerové, Klaudii Hynek, Rozálii Ožanové, Natálii Papouškové, Nele Štefkové, Amélii Šustalové a Johaně Vrátné.


Trenérky: Gabriela Hynek, Lucie Papoušková

Fotky ZDE

(Gabriela Hynek)