Mistrovství České republiky v Brně a v Ostravě 2023

 

Gratulujeme vítkovickým účastníkům MČR!!!

I přes častou nemocnost a zranění, které nás provázely celou jarní sezónu, jsme letos opět zaznamenali skvělé výsledky a výkony našich závodnic a závodníka.

Nejprve proběhlo v Brně Mistrovství ČR kadetek, kadetů, juniorek a juniorů A a žen a mužů MT. V kategorii kadetek nastoupila 3 naše děvčata. Nejlépe se umístila Linda Raková, která ve víceboji obsadila 11. místo a po jistém výkonu na kladině se kvalifikovala do nedělního finále na tomto nářadí. Ve finále vystřihla velice pěknou sestavu a získala tak stříbrnou medaili. Také Sáře Novotné se závod povedl, ve víceboji obsadila 15. místo a kvalifikovala se do finále na bradlech. V nedělním závodě předvedla opět slušnou sestavu a udržela velmi pěkné 4. místo. Další gymnastkou, která se předvedla na tomto mistrovství, byla Kateřina Bártková. Zacvičila velmi pěkně na 3 nářadích, bohužel na bradlech se nevyhnula chybám a v celkovém pořadí se umístila uprostřed startovního pole na 21. místě.

Na mistrovství v Brně jsme měli zastoupení také mezi muži. V kategorii Juniorů A nastoupil Honza Leikep a při svém prvním startu v této kategorii si nevedl špatně. Ve víceboji obsadil celkově 11. místo a postoupil do finále na prostných, kde v nedělním závodě obsadil krásné 6. místo.

Minulý víkend proběhlo Mistrovství ČR VS, kde jsme získali dvě stříbrné medaile, a to zásluhou Anety Neničkové (VS4B) a Anny Ulehlové (VS2A). Předvedly velmi pěkné sestavy a bez větších zaváhání prošly celým čtyřbojem.
V první šestici se umístily v kategorii VS1A Liliana Suchá na nepopulárním 4. místě a v kategorii VS3A Zoe Laura Kolářová na 6. místě.

Další umístění vítkovických děvčat:
VS1A Marszolková Julie 20. místo, Farníková Vivien 25. místo
VS2A Křižoščaková Sára 15. místo, Matúšová Natálie 30. místo, Klosová Agáta 34. místo, Šilerová Elen 40. místo
VS3A Prutkayová Frederika 10. místo, Chudová Adéla 18. místo, Mlynářová Liliana 37. místo
VS4B Papežová Klára 8. místo, Vavrošová Michaela 9. místo, Škrochová Kristýna 10. místo
VS5B Čechová Sofie 21. místo
VS6B Krýsová Anna 12. místo

V nadcházejícím víkendu přejeme hodně štěstí našim chlapcům, kteří budou startovat na M-ČR v Praze.

Všem závodnicím a závodníkům blahopřejeme a trenérům a trenérkám děkujeme za přípravu.

Výsledky MČR MT ZDE

Výsledky MČR MT finále ZDE

Výsledky MČR VS ZDE

Fotky MČR VS ZDE

(Monika Prutkayová)