Říčanské hvězdičky 2023

Družstva trenérek Moniky Prutkayové, Gabriely Hynek a Karly Adamíkové již  v září zahájily novou závodní gymnastickou sezonu 2023/2024. V sobotu 23. 9. 2023 absolvovaly závod Říčanské hvězdičky v Říčanech u Prahy. 
 
Naše nejmenší závodnice Viki Havlíčková a Jolanka Čížová se v kategorii MIMI 2017 rozhodně neztratily. Tato naše gymnastická miminka odjely na první větší závod za hranice našeho kraje  a tak jejich umístění: 12.místo Viki a 20.místo Jolanky  z 38 závodnic považujeme za obrovský úspěch. 
V kategorii ročníku 2016 už soutěžily „protřelé závodnice“  Terka Prouzová prošla závodem skoro bez chybičky, zaslouženě vyhrála a odváží si zlato. Bára Kráčalíková se bohužel nevyvarovala chyby při piruetě na kladině, což ji bohužel stálo lepší umístění. I tak v kategorii, kde startovalo 48 holčiček obsadila krásné 17. místo.
 
O další rok starší holky ročníku 2015 si také vedly výborně, i když nás i v této kategorii potrápila zrádná  kladina. O pouhou desetinku uniklo vítězství Lili Suché a tak si odvezla zaslouženou stříbrnou medaili. Elenka Šilerová skončila na parádním 4. místě i s pádem z kladinky a Vivi Farníková po dobrém výkonu skončila na 10.místě.
 
Zatímco dvě výše uvedené kategorie absolvovaly závod pouze na prostných a kladině (lavičce) resp. přeskoku a kladině, tak kategorie ročníku 2013 a 2014 již absolvovaly trojboj. Bronz vybojovala Aňa Ulehlová a to i s pádem na kladině. V této kategorii se nám holky krásně seřadily,  4.místo obsadila Agi Klosová a hned za ní na 5. místě skončila Sárka Křižoščaková
 
Celkově se jednalo o moc pěkně zorganizovaný závod, z kterého si holky odvážejí nejen medaile a krásné ceny, ale i mnoho zkušeností a vědomí, kdo na čem musí ještě hodně zapracovat.
 
Holkám i trenérkám moc gratulujeme a děkujeme panu Peterovi Suchému za celodenní výkon u stolečku rozhodčích!

Fotky ZDE

Výsledky ZDE

(Monika Adamíková)