1. závod Českého poháru – TeamGym 2024

13. 4. 2024 jsme v Třebíči zahájili souboj o cenné body do Českého poháru 2024. Naše družstvo junior A odjelo obhajovat  loňské prvenství a holky začaly opravdu skvěle, hned první závod vyhrály! Na druhém místě se umístil tým TVT Motion a třetí Příbram. Doufejme, že i v dalším závodu, který se bude konat již za 14 dní, si povedou stejně dobře, protože stále je co zlepšovat, ale stejně tak není těžké něco pokazit. Holky velmi zvedly úroveň – na tumblu přidaly dvojná salta, čtverné vruty vzad, trojné vruty vpřed. Trampolínu s Cukaharami, dvojnými salty s půl obratem skrčmo i schylmo. Ale hlavně zazářily v nové pódiové skladbě, která sklidila velký úspěch a úplně nejvyšší známku celého závodu.


Moc gratuluji k opravdu krásnému výkonu a nečekanému umístění. Holky: Terka Dobiášová, Luci Gřešová, Sofi a Vivi Hilšerové, Klaudi Hynek, Rozi Ožanová, Natka Papoušková, Ami Šustalová… jste opravdu skvělé!!! Cením si nejen výsledku, ale především toho, co všechno nového jste stihly od podzimu natrénovat.

Před áčkama se předvedly junior I. Naše Juli Marszolková a Vivi Farníková se poprvé zúčastnily tak velkého závodu. Vůbec si nevedly špatně a ve velké konkurenci zůstaly na krásném 4. místě. Junior I odjely ve velkém oslabení. Největší posily týmu zastihla nemoc a nastoupit musely náhradnice. Nicméně i tak bojovaly a vyplatilo se. I tento tým získal první body Českého poháru.


Nejhůře dopadl tým junior II. Bohužel na holky zaútočily nejen nemoci, ale i zranění a z původních devíti závodnic zbylo najednou pět. Vzhledem k tomu, že se tým musí skládat z minimálně šesti závodnic jsme byli nuceni na poslední chvíli zrušit jejich účast. Moc nás to mrzí, ale i tom je teamgym, není to individuální sport, prostě je potřeba mít tým 🙁

Fotky ZDE

(Gabriela Hynek)