MČR – VS 2022

VS3A

Jednou z vrcholných akcí jarní závodní sezony bylo Mistrovství České republiky VS, které se tentokrát konalo v Hale Věry Čáslavské v Černošicích ve dnech 10. – 12. 6. 2022.

V pátek se jako první představily gymnastky v kategorii VS3A. Julče Biolkové se opravdu zadařilo nejen na kladině, ale i bradlech, které v kvalifikačních závodech většinou nezvládla podle představ. Na M-ČR se jí sestavy podařily mnohem lépe a zajistila si tím skvělé 6. místo. Linda Raková, i přes zdravotní problémy v přípravě, zvládla všechny sestavy a umístila se na 10. místě. Taky Káťa Adámková své sestavy zacvičila velmi slušně a umístila se v první polovině závodního pole na 18. místě. V kategorii startovalo 37 závodnic.

VS4B

V sobotu zahájila kategorie VS4B celodenní sobotní maraton. Zoe Laura Kolářová, i přes svůj zdravotní hendikep, zacvičila hezké sestavy, kromě přeskoku, který ještě neměla plně natrénován, a o pouhých 0,05 bodu se umístila na nepopulárním čtvrtém „bramborovém“ místě. Krista Škrochová skončila na pěkném 7. místě, Anet Neničková na 16. místě, Klárka Papežová na 23. místě a Sofi Čechová na 36. místě. Celkem startovalo v této kategorii 48 dívek.

VS6B


Večer nastoupily k svému závodu Anička Krýsová s Anet Nykodymovou. Anička zacvičila velmi pěkná prostná a přeskok, na kladině se bohužel nevyvarovala pádu a skončila na 11. místě. Anet se naopak podařila velmi pěkná kladina, ale na prostných zaváhala ve dvousaltové řadě a s přerušením na bradlech obsadila při svém prvním startu mezi ženami 18. místo.

VS1A

Nedělní ráno jsme se těšili na naše nejmladší závodnice. V kategorii VS1A to poprvé zacinkalo a Anička Ulehlová si velmi pěkným a čistým cvičením zajistila krásnou stříbrnou medaili. Elenka Šilerová (11. místo) s Natálkou Matúšovou (19. místo) zacvičily také moc pěkné sestavy. Na závod je přišla podpořit Lili Suchá v pozici náhradnice a jejich oddílová kolegyně Verča Bolibruchová.

VS2A

Poslední kategorií na mistrovství ČR byla kategorie VS2A, kde startovalo 5 našich závodnic. Nejlépe si vedla Frederka Prutkayová, které utekla o 0,1 bodu bronzová medaile. Skoro třítýdenní výpadek díky nemoci se podepsal na cvičení, kde ji nejvíc asi bude mrzet zaváhání na bradlech, jelikož se jí sestava příliš nepovedla. Na dalších nářadích ale zabojovala a ztrátu postupně stahovala, bohužel to vyšlo jen na to neoblíbené 4. místo. Velmi pěkné sestavy zacvičily i Elen Kantorová a Lili Mlynářová, které se umístily v první desítce, Elenka na 5. místě a Lili na 9. místě. Pěkný závod zajely i Sára Křižoščaková a Lucka Lišková, Sára jen díky slabšímu přeskoku obsadila 26. místo a Lucka 37. místo. Tato kategorie byla v jarním období nejpočetnější, kvalifikací se zúčastnilo 73 závodnic a na mistrovství se kvalifikovalo 56 závodnic.

Děkujeme všem závodnicím za reprezentaci klubu, trenérům děkujeme za zodpovědnou přípravu závodnic a přejeme všem hodně úspěchů v přípravě na další soutěže.

Fotky ZDE

Výsledky ZDE

(Monika Prutkayová)