Memoriál Věry Medové 2022

Na první adventní neděli jsme se zúčastnily oblíbeného závodu v Praze, Memoriálu Věry Medové. Většina z děvčat se v sobotu stihla podívat na rozsvícení vánočního stromečku na Staroměstském náměstí a nasát předvánoční atmosféru.

Nejstaršími závodnicemi byly ročníky 2012-13, které se představily jako první. Nejlépe se vedlo Frederce Prutkayové, která vyhrála závod této kategorie, na 4. místě se umístila Lili Mlynářová, 5. místě Zoe Laura Kolářová a na 18. místě Sára Křižoščaková. Celkem startovalo 50 závodnic.

Další startující kategorií byly děvčata ročníků 2014-15, zde se dařilo nejlépe Aničce Ulehlové, která si odvezla bronzovou medaili. V první desítce se umístily 6. Elka Šilerová, 8. Lili Suchá a 9. místo Verča Bolibruchová. Na 13. místě Agi Klosová, 14. místo Mia Kovařčíková, 22. místo Naty Matúšová. Celkem startovalo 62 děvčat.

Poslední kategorií byla děvčátka ročníků 2016 – 2017. Terezka Prouzová byla jedinou naší zástupkyní v této kategorii. Pěkným cvičením se jí podařilo získat zlatou medaili. Celkem startovalo 51 děvčat.

Zajímavým závodem je závod družstev, kde se z každé kategorie počítá pouze jedna závodnice z klubu s nejvyšším ohodnocením. Tyto tři výsledné známky se sečtou a tvoří výslednou známku družstva. Také v závodě družstev se děvčatům podařilo získat 1. místo ve složení Frederka Prutkayová, Anička Ulehlová a Terezka Prouzová.

Vloženým závodem byla Cena Alenky Zámostné na kladině jen pro kategorii nejstarších děvčat. Tato cena se uděluje pouze gymnastce s nejvyšší známkou na kladině, a tou byla závodnice z TJ Sokol Kampa, Vláčilová Laura. Ale ani naše děvčata se neztratila: Kolářová Zoe Laura 3. nejvyšší známka, 4. Křižoščaková Sára, 5. Mlynářová Lili, 11. Prutkayová Frederka.

Gratulujeme!

Fotky ZDE

Výsledky ZDE

(Monika Prutkayová)