MZ Verviers v Belgii 2023

V belgickém Verviers proběhl za účasti více než 130 závodníků a závodnic z 9 států 28. ročník mezinárodního závodu ve sportovní gymnastice mužů a žen.

Naše děvčata získala celkem 5 medailí. V kategorii 1 získaly Katka Bártková, Linda Raková, Sára Novotná a Frederka Prutkayová bronzovou medaili v konkurenci 12 družstev, Linda přidala po velmi pěkném výkonu na všech nářadích stříbrnou medaili v soutěži jednotlivkyň, Katka získala bronzovou medaili a Sára obsadila krásné 5. místo. Frederka se ve své kategorii umístila těsně pod stupni vítězů na 4. místě, když zacvičila velmi pěkná prostná, přeskok a kladinu, bohužel zaváhání na bradlech ji tentokrát stálo medaili.

Také v kategorii 2 získaly Anička Krýsová, Anet Nykodymová, Anet Neničková, Aďa Chudová, Míša Vavrošová, Klárka Papežová a Nela Hlávková bronzové medaile v soutěži družstev, kde startovalo celkem 15 družstev. V soutěži jednotlivkyň přidala po velmi pěkném výkonu na všech nářadích Anet Neničková stříbrnou medaili, Adélka se s pádem na kladině umístila na krásném 6. místě a také ostatní tři děvčata se v konkurenci 39 závodnic neztratila a umístila se mezi prvními 15 závodnicemi – Míša 9., Klárka 12. a Nelka 15. V kategorii seniorek zacvičila velmi pěkně Anet Nykodymová, která se umístila těsně pod stupni vítězů na 4. místě, Anička po nezdaru na přeskoku obsadila krásné 7. místo.

Všem děvčatům a trenérům blahopřejeme a přejeme hodně štěstí v KP a na mistrovství ČR. Také děkujeme zúčastněným rozhodčím a rodičům za servis během naší dlouhé cesty do Verviers .

Fotky ZDE

(Světlana Grmelová)