Brněnský pohár TG 2024

V sobotu 8. června se v Brně konal poslední závod Českého poháru v tomto školním roce. Akce přilákala talentované sportovce z celé republiky, kteří se utkali ve čtyřech hlavních kategoriích a bojovali nejen o cenné kovy, ale také o ještě cennější body do Českého poháru. V kategorii junior I získaly Vivi Farníková a Juli Marszolková zlatou medaili, opět s týmem Sport Klub Stars, ve kterém hostovaly. Umístění potvrdilo výjimečné schopnosti a tvrdou práci tohoto týmu. Moc gratulujeme.

Zvláštní pozornost si však vysloužila naše děvčata v kategorii junior A (Terka Dobiášová, Lucka Gřešová, Sofi Hilšerová, Klaudi Hynek, Zoey Kolářová, Rozi Ožanová, Naty Papoušková a Ami Šustalová), která si získala publikum i rozhodčí svým naprosto úžasným a vyrovnaným výkonem na všech třech nářadích. Nejlepší výkon ale určitě podaly na tumblu. Jejich preciznost, síla a koordinace při vrutech a dvojných saltech jim vynesly nejen zlaté medaile, ale také nejvyšší známku celého závodu.

Atmosféra v hale byla úžasná, plná energie a podpory od diváků, kteří ocenili vynikající úroveň soutěže. Tento závod byl důstojným zakončením školního roku a ukázal, jaké talenty máme nejen v našem oddílu, ale obecně v českém teamgymu.

Poslední závod a vyhlášení celého Českého poháru se uskuteční až na podzim, hned po mistrovství Evropy. Tento posun poskytne holkám více času na přípravu a možnost dosáhnout co nejlepších výsledků.

Fotky ZDE

(Gabriela Hynek)