TeamGymové soustředění 2024 v italském Cesenaticu plné sportu a zábavy

První týden v srpnu jsme se s děvčaty TeamGymu zúčastnily úžasného soustředění v italském městečku Cesenatico, ležícím na pobřeží Jaderského moře. Toto město je známé především jako sportovní centrum, a proto nám poskytlo ideální podmínky pro trénink i regeneraci.

Tréninky probíhaly ve čtyřech tělocvičnách, perfektně vybavených pro TeamGym. Holky se zaměřily nejen na průpravy a zdokonalování stávajících akrobatických řad a přeskoků, ale i na nácvik nových prvků. Díky intenzivnímu tréninku si osvojily mnoho průprav a posunuly své dovednosti zase o úroveň výš.

Kromě náročných tréninků jsme si užily i krásné italské léto – slunce, teplé počasí, vynikající jídlo. Po každodenní práci nás čekaly příjemné večerní procházky do centra města, nákupy v okolních stáncích a samozřejmě neodolatelná italská zmrzlina, která byla příjemným osvěžením po náročném dni.

Nesmíme zapomenout ani na dech beroucí východy a západy slunce, které dodávaly celému soustředění kouzelnou atmosféru. A především na každodenní koupání jak v moři, tak v bazénu, který se nacházel hned vedle jedné z tělocvičen. Koupání bylo skvělou relaxací během náročného tréninkového dne.

Celé soustředění bylo skvělou příležitostí nejen k posunu dovedností, ale také k načerpání nové energie. I když Cesenatico není typické turistické město, jeho atmosféra nám poskytla skvělou kombinaci sportovního zázemí a letní pohody. Všechny tyto chvíle, od tréninků až po večerní procházky a koupání v moři, můžete shlédnout v naší fotogalerii ZDE.

(Gabriela Hynek)