Krajský přebor postupových kategorií žen 2024

V sobotu 25. 5. 2024 uspořádal náš klub Krajský přebor postupových kategorií pro rok 2024. Soutěže se zúčastnilo celkem 55 závodnic z 8 klubů Moravskoslezského kraje.

V 1. sledu nastoupila děvčata kategorií VS 1A, VS 2A a B a kategorie VS 3A. V tomto sledu šlo o postup na Mistrovství ČR, hlavně v kategorii VS 1A. Vítězkou této kategorie se stala Terezka Prouzová, která i přes malý nezdar na kladině zvítězila ziskem 75,24 bodů před svou oddílovou kolegyní Barčou Kráčalíkovou. Terezka splnila podmínky pro postup na M-ČR, Barče se bohužel nepovedla arabeska na kladině a od přímého postupu jí dělilo 0,76 bodu. Věříme, že bude mít štěstí a obdrží od TK žen divokou kartu. Ostatní dvě kategorie A už mají svůj boj o postup na mistrovství ČR za sebou a v sobotu už děvčata bojovala jen o zisk medailí v rámci MS kraje. V kategorii VS 2A získala zlatou medaili Lili Suchá, stříbro Elenka Šilerová a bronz Julča Marszolková, Vivi Farníková se umístila na 4. místě. Na mistrovství ČR v Černošicích nás bude reprezentovat trio Suchá, Šilerová a Klosová, která pro zranění v sobotním závodě nestartovala. V kategorii VS 3A nastoupila pouze jedna závodnice – Anička Ulehlová, která má již postup na M-ČR jistý, a v sobotním závodě opět zacvičila velmi pěkné sestavy a zaslouženě získala zlatou medaili.

Největší boj o postup na mistrovství ČR byl v kategorii VS 4B, kde se sešlo 18 závodnic. Vítězkou se stala po velmi pěkném výkonu domácí závodnice Lili Mlynářová, bronzovou medaili přidala Sárča Křižoščaková a postup si vybojovala ještě Zoe Kolářová 4. místem a Lucka Lišková 6. místem.

V posledním sledu nastoupily juniorky a ženy. Velkou radost nám udělala stříbrnou medailí Anička Krýsová, která si kromě medaile vybojovala i postup na mistrovství ČR. Bohužel v kategorii juniorek se děvčatům nedařilo a holky budou čekat, jestli dostanou divokou kartu pro start na mistrovství. Nejblíže postupu byla Klárka Papežová, která obsadila 6. místo, na 8. místě se umístila Kristýnka Škrochová a na 9. místě Míša Vavrošová.

Všem závodnicím a trenérům blahopřejeme a přejeme hodně štěstí v závěrečné přípravě na M-ČR VS, které proběhne 14. – 16. 6. v Černošicích v hale Věry Čáslavské. Tento víkend budeme držet pěsti dalším 6 závodníkům a závodnicím našeho klubu, kteří budou startovat na M-ČR MT v Brně v kategorii kadetek, juniorek a juniorů – konkrétně Adélce Chudové, Sárče Novotné, Frederce Prutkayové, Kačce Bártkové, Johance Vrátné a Honzovi Leikepovi.

Fotky ZDE

Výsledky ZDE

(Světlana Grmelová)