MZ Verviers v Belgii 2024

V belgickém Verviers proběhl 25. 5. 2024 za účasti více než 280 závodníků a závodnic ze 7 států 29. ročník mezinárodního závodu ve sportovní gymnastice mužů a žen.

Závod probíhal ve dvou výkonnostních kategoriích rozdělených podle věku. V kategorii A získala naše děvčata 2 stříbrné medaile, nejprve Frederka Prutkayová obsadila v kategorii Benjamines krásné druhé místo a stejného umístění dosáhla taky Katka Bártková v kategorii Juniors. Spolu s Katkou nastoupila v kategorii Juniors ještě Johanka Vrátná, která díky vleklému zranění nohy startovala pouze na bradlech a kladině a obsadila 10. místo. V A linii startovala ještě dvě naše děvčata v kategorii Jeunesse, Sárča Novotná obsadila 10. místo a Adélka Chudová skončila 13. Obě podaly velmi bojovný výkon vzhledem k zraněním a nemocem, které je během jarní přípravy potkaly.

Zastoupení jsme měli také v linii B, kde nastoupila naše děvčata do věkové kategorie Jeunesse. Nejlepší umístění v konkurenci 57 závodnic dosáhla Míša Vavrošová, která se umístila na 7. místě. Velmi ji mrzel pád na posledním nářadí, protože od 1. místa ji dělilo 0,7 b. Pádu z kladiny se nevyhnula ani Klárka Papežová, která zacvičila velmi pěkně 3 nářadí a dlouho se s Míšou držely na medailových pozicích. V celkovém pořadí obsadila 18. místo. Kristýnka Škrochová po pěkných prostných a přeskoku zaváhala na bradlech a celkově obsadila 13. místo. Největší smůlu měla Lucka Lišková, které svalové zranění zad nedovolilo startovat.

Všem děvčatům a trenérům blahopřejeme a přejeme hodně štěstí do dalších soutěží. Také děkujeme zúčastněných rozhodčím a rodičům za servis během naší dlouhé cesty do Verviers .

Fotky ZDE

(Světlana Grmelová)