Blue Cup 2022

Týden po MČR v Teamgym jsme se vydaly opět závodit. Tentokrát na 3. ročník Blue Cupu, do sportovní haly v Říčanech, který pořádá oddíl TVT Motion Mnichovice.


Závodu se zúčastnilo 45 týmů z celé České republiky. Kromě skvěle obsazeného závodu jsme měli možnost shlédnout i exhibici reprezentantů z letošního Mistrovství Evropy. Kristýna Čermáková, hlavní pořadatelka závodu a zároveň trenérka reprezentace, uspořádala tuto exhibici, aby se i mladší „teamgymačky a teamgymáci“ mohli inspirovat a viděli, co všechno mohou vlastní pílí dokázat. Plná hala, úžasná atmosféra, reprezentační dresy, na konci focení s fanoušky, podpisy, rozhovor s moderátorkou, spoustu dárků. Všechno bylo perfektně nachystané a je super, že si tento pocit slávy a pozornosti mohla zažít i naše Klaudie Hynek.


Po exhibici začal závod silně obsazené kategorie Junior II, kde závodilo i sedm našich děvčat. Ta opět předvedla dvojná salta a tsukahary na trampolíně a vruty na akrobacii. Vše se sice nepodařilo úplně podle našich představ, ale i tak holky dokázaly vybojovat bronzové medaile.


Je třeba vyzdvihnout, že se holky neustále posouvají, zkouší nové a obtížnější prvky. O jejich rostoucí úrovni svědčí i fakt, že v závodě měly nejvyšší obtížnost na obou nářadích.


Naše bronzové družstvo závodilo ve složení: Terezie Dobiášová, Sofie Hilšerová, Klaudie Hynek, Natálie Láníčková, Rozálie Ožanová, Natálie Papoušková a Nela Štefková.

Fotky ZDE

(Gabriela Hynek)